چرا ترامپ وزیر دفاعش را برکنار کرد؟-راهبرد معاصر
سخنگوی وزارت خارجه: حملات اسرائیل منجر به تخریب زیرساخت‌های غیرنظامی یمن شد واکنش انصارالله به حمله هوایی اسراییل: به هر تجاوزی پاسخ می‌دهیم/ حمایت از غزه ادامه دارد حمله هوایی گسترده رژیم اسرائیل به صنعاء و الحدیده یمن + جزییات وزیر کابینه صهیونیستی: فعلا در سوریه می‌مانیم المیادین از وقوع یک انفجار بسیار مهیب در جنوب لبنان خبر داد عراقچی: امیدواریم سران دی۸ پیام محکمی درباره توقف جنایات اسرائیل به جهان بدهند «تروداویه» و «ستاریه ترنی» توسط ارتش روسیه آزاد شدند سارکوزی به یک سال زندان محکوم شد تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران در اقدامی نادر، سوئیس فعالیت حزب‌الله را ممنوع کرد هشدار عراقچی درباره طراحی آمریکا و اسرائیل برای تجزیه کشورهای اسلامی اشغال ۴۴۰ کیلومتر مربع از اراضی سوریه توسط رژیم صهیونیستی  آغاز نشست وزیران خارجه دی ۸ در قاهره با حضور عراقچی نخستین رئیس‌جمهور فرانسه که به مجازات زندان محکوم شد افزایش آلودگی هوا در شهر‌های صنعتی تا ۳ روز آینده

چرا ترامپ وزیر دفاعش را برکنار کرد؟

اختلاف میان ترامپ و وزیر دفاعش در چند ماه گذشته آنچنان علنی و عمیق شده بود که کمتر کسی پس از اخراج او متعجب شد.
تاریخ انتشار: ۱۰:۱۶ - ۲۰ آبان ۱۳۹۹ - 2020 November 10
کد خبر: ۶۶۲۳۹

به گزارش راهبرد معاصر؛  مارک اسپر، وزیر دفاع برکنارشده آمریکا، ساعاتی پیش بعد از ۱۴ ماه سکانداری پنتاگون، با یک توئیت، "آخرین اخراجی دولت ترامپ" نام گرفت.

 

اختلاف اسپر و ترامپ بویژه در چند ماه گذشته آنچنان علنی و عمیق شده بود که کمتر کسی پس از خواندن توئیت ترامپ از اخراج او متعجب شد.

 

اولین اختلاف جدی او با ترامپ در ژانویه ۲۰۲۰ بر سر ترور ناجوانمردانه سردار سلیمانی شکل گرفت. ترامپ مدعی بود که سردار سلیمانی در حال برنامه‌ریزی برای حمله به چهار سفارتخانه آمریکا بود، اما اسپر معتقد بود شواهد کافی برای اثبات "آنی بودن این تهدید" وجود ندارد.

 

اصرار ترامپ برای تعجیل در خارج کردن نیرو‌های آمریکایی از افغانستان، آلمان و کره جنوبی دومین عاملی بود که روابط او با وزیر دفاعش را شکرآب کرد. مخالفت اسپر با این موضوع تا آنجا پیش رفت که ترامپ برای اولین بار به فکر برکناری او افتاد.

 

اسپر همچنین با ترامپ بر سر نمایش نام‌ها و نماد‌های دوران برده‌داری در مراکز نظامی اختلاف‌نظر داشت تا آنجا که بر خلاف خواستِ ترامپ از تغییر نام ده پایگاه نظامی که نام ژنرال‌های حامی برده‌داری در دوران جنگ داخلی آمریکا برروی آن‌ها نهاده شده، اعلام حمایت کرد.

 

تنش میان ترامپ و اسپر، اما زمانی به نقطه اوج خود رسید که اسپر علناً با دستور ترامپ برای استقرار نیرو‌های ارتش در خیابان‌های واشنگتن و سایر شهر‌های آمریکا برای سرکوب معترضان به قتل جورج فلوید مخالفت کرد.

 

مجموع این عوامل و اختلاف‌نظر‌ها باعث شد که رسانه‌های آمریکایی با استناد به اطلاعاتی که از داخل کاخ سفید به دست آورده بودند، گمانه‌زنی کنند که ترامپ چه در انتخابات ریاست‌جمهوری پیروز شود و چه ببازد، اسپر را پس از انتخابات برکنار خواهد کرد./ باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار